CSIRKE TIKKA MASALA SÁFRÁNYOS RIZZSEL ÉS LILAHAGYMÁS MANGÓSALÁTÁVAL

Hozzávalók: 

A csirkéhez: 6 db felső csirkecomb, 1 db vöröshagyma,1 db fokhagyma, 2-3 dl natúr joghurt, só ízlés szerint, 2 evőkanál tikka masala fűszer, 2-3 cm gyömbér


A csirkét bepácoljuk. Ehhez lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tikka masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat kicsontozzuk, beletesszük a pácba, majd állni hagyjuk. A jázmin rizst sós vízben megfőzzük. Egy edényben 2 dl vizet forralunk, majd a forrásban lévő vízhez adjuk a sáfrányt. Rövid ideig főzzük, majd leszűrjük. A szép sárga levét a már elkészült rizshez öntjük. Óvatosan, apránként adagoljuk a rizshez a sáfrányos levet nehogy túl leveses legyen.....


Teljes recept letöltése innen


BOLOGNAI HÚSGOLYÓ SNIDLINGES MÁRTOGATÓSSAL

Hozzávalók: 4 személyre a bolognai húsgolyóhoz:, 2 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 2-3 zellerszár, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg darált marhahús, 3 dl paradicsompüré, 1 dl vörösbor, 15 dkg reszelt sajt
10-15 dkg Riceland jázmin rizs, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj, só, bors
A mártogatóshoz: 1 dl joghurt, 10 dkg krémsajt, friss snidling
A panírhoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa


Egy serpenyőben egy kis olívaolajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, sárgarépát és a zellert. Hozzáadjuk a darált marhahúst, amit fehéredésig pirítunk, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, majd felöntjük a vörösborral.
Ha a vörösborból picit elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk a paradicsomot is. Ízesítjük sóval és borssal. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a snidlinget.....


Teljes recept letöltése innen


BÁCSKAI RIZSES HÚS CSIRKEMELLEL

Hozzávalók: 40 dkg Riceland rizses hús rizs, 50 dkg csirkemell, 2-3 db paprika, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál pirospaprika, Bors, Chili, 1 tk köménymag, Só, Olívaolaj
 

A vöröshagymát felaprítjuk, majd egy nagyméretű serpenyőben megpirìtjuk egy kis olívaolajon. A kockára vágott csirkemellet sózzuk, és hozzáadjuk a hagymához. Borsozzuk, 2-3 evőkanál pirospaprikával meghintjük majd jól elkeverjük. Mehet is hozzá a köménymag és egy kis chili ízlés szerint, valamint a feldarabolt paradicsom és a paprika. Amikor a pörkölt már majdnem puha, adjuk hozzá a Riceland rizses hús rizst, majd engedjük fel 5 dl vízzel. Kicsit sózzuk a rizst. Jól keverjük össze, majd fedő alatt néha megkeverve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Ha kell még pótoljuk a vizet, ha nagyon elfőne. Csalamádéval az igazi! Isteni magyaros ízvilág! Jó étvágyat hozzá! ........

 

Teljes recept letöltése innen


MOUSSAKA - KICSIT MÁSKÉPP

Hozzávalók: 50 dkg darált marhacomb, 2-3 db padlizsán, 1 vöröshagyma, 1 lilahagyma, 2 evőkanál fahéj, 2 evőkanál darált szerecsendió, 1 evőkanál paradicsompüré, 40 dkg darabolt paradicsom, 30 dkg jázmin rizs, 20 dkg reszelt sajt

Besamel mártáshoz: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 7 dl tej
 

Vékony szeletekre vágjuk fel a padlizsánokat majd sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. A lilahagymát vágjuk apró darabokra majd helyezzük egy tepsibe a padlizsán szeletekkel együtt. Süssük 200 fokon 30 percig.
Közben egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat majd pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk a ....

Teljes recept letöltése innen


SAJTOS BROKKOLIS CSIRKE EXOTIC RIZZSEL KALIFORNIAI PAPRIKÁBA TÖLTVE

Hozzávalók:  20 dkg Riceland Exotic rizs, 2 db kaliforniai paprika, 40 dkg csirkemell, Fél brokkoli, 3 teáskanál dijoni mustár, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál, natúr görög joghurt, 10 dkg cheddar sajt, 10 dkg mozzarella sajt, Feketebors, só

 

Vágjuk félbe a kaliforniai paprikákat, magozzuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 200 fokon süssük körülbelül 15-20 percig. Közben főzzük meg a Riceland exotic rizst. Egy serpenyőben hevìtsünk olívaolajat majd dobjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Miután üvegesre pirult mehet is bele a már kockára vágott sózott csirkemell. Az apró rózsáira szedett brokkolival valamint a ....

Teljes recept letöltése innen


JÁZMIN RIZS MENTÁS-KORIANDERES PIRÍTOTT SERTÉSKARAJJAL

Hozzávalók: 30 dkg jázmin rizs, 4 vastag szelet karaj (60 dkg) 2 fej lilahagyma, 1 csokor menta, 1 csokor petrezselyem,1 csokor bazsalikom, 2 db lime, 1 ek barna cukor, 1 ek durvára tört pirított földimogyoró, olívaolaj, só, 3-5 szál chili karikára vágva


A rizst kevés olajon megpirítjuk, megsózzuk és 1,6 szoros vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon 6-7 perc alatt készre főzzük. A karajt enyhén besózzuk és kevés olajon mindkét felét 2-2 percig sütjük. Egy tányéron félretesszük, megvárjuk, míg kihűl, majd vékony lapokra vágjuk. A barnacukrot összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel és a lime levével. Egy serpenyőben a felszeletelt lilahagymát a karajjal és a chilivel nagy lángon átpirítjuk, majd hozzáadjuk az ízesített fűszernövényeket és a mogyorót. Egy percig pirítjuk, majd forrón a rizzsel tálaljuk.


BASMATI RIZS CURRYVEL, CHILIVEL ÉS MOGYORÓVAL

Hozzávalók: 30 dkg basmati rizs, 3 szál újhagyma, 2 db chili, 2 dl kókusztej, 1 csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1 ek currypor, só.


A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.

Hozzáadjuk a curryport, a karikára vágott chilit és az új hagymát, és még egy percig pirítjuk. Felöntjük a kókusztejjel, ízesítjük sóval és beleforgatjuk a rizst. Pirított mogyoróval megszórva tálaljuk. Csirke és halételek kiváló körete.


RIZOTTÓ SÜTŐTÖKKEL, GORGONZOLÁVAL ÉS DIÓVAL

Hozzávalók: 30 dkg rizottó rizs, 25 dkg sütőtök, 8 dkg vaj, 1marék dió, 10 dkg gorgonzola, 1 szál rozmaring, 4 dl fehérbor, 4 dl alaplé, 1 ek olívaolaj

 

A rizst a vaj felén üvegesre pirítjuk, majd a bort és az alaplevet váltakozva, ráöntve, állandó keverés mellett krémesre főzzük, majd a tűzről lehúzva elkeverjük benne a maradék vajat. Az olívaolajon a kockára vágott sütőtököt a rozmaringgal együtt megpirítjuk. Összekeverjük a rizzsel. Tálalásnál a tetejére morzsoljuk a sajtot és megszórjuk pirított dióval.

BARNARIZS ERDEI GOMBÁKKAL ÉS SÜLT PARADICSOMMAL

Hozzávalók: 30 dkg barnarizs, 30 dkg friss paraj, 15 dkg aszaltparadicsom, 25 dkg csiperkegomba, 2 kg vaj, 2 ek olívaolaj, 15dkg mozzarella .


A rizst az előírt módon elkészítjük. A parajt alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és a vajon pár perc alatt megpároljuk. Az olajat felforrósítjuk és a szeletekre vágott gombát megpirítjuk. A parajt, a gombát és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot a forró rizshez keverjük és rászórjuk a kockára vágott mozzarella sajtot is.

BARNARIZS SALÁTA, VADRIZZSEL, MANGÓVAL, LILAHAGYMÁVAL ÉS KACSAMELLEL

Hozzávalók: 15 dkg Barna rizs vadrizs keverékkel, 1 db mangó, 1 db kacsamell, 2 fej lilahagyma Az öntethez: 2 ek olívaolaj, 1 ek dijoni mustár, 1 ek méz, 1 ek vörösbor ecet, frissen őrölt feketebors csipet só. 


A rizst bő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lehűtjük és alaposan lecsepegtetjük. Az öntet hozzávalóit egy befőttes üvegben alaposan összerázzuk. A kacsamell borét bevagdossuk, besózzuk és a bőrös felét, serpenyőben ropogósra sütjük. Leöntjük a kisült zsírt alóla, megfordítjuk, és egy percig sütjük. Egy tányérra kiszedjük és hagyjuk pihenni. A hagymát és a mangót feldaraboljuk, összekeverjük a rizzsel, a salátával és meglocsoljuk a dresszinggel. A vékonyan felszeletelt kacsamellel tálaljuk.

SUSHI LAZACCAL ÉS SZEZÁMMAL

Hozzávalók: 20 dkg sushi rizs, kb 3,5 dl víz, 4 cl mirin (japánrizsbor), 10 dkg pirított szezámmag, 1 db avokádó, 20 dkg friss nyers lazac, 1 db kígyóuborka. 


A rizst addig mossuk, mikor nem fehér a víz és elég keményítőt kimostunk belőle. Ezután felforraljuk a vizet, beletesszük a rizst és kis lángon főzzük. Mikor elfőtte a levét levesszük a tűzről, konyharuhával 30 percre letakarjuk. Ezután egy lapos tálba borítjuk és rálocsoljuk a felmelegített mirint, miközben fapálcikával összekeverjük. Megvárjuk, míg kihűl. Műanyag fólián 10x20 cm-es darabon kiterítünk a rizsből. Közepére egy csíklazacot, avokádót és uborkát teszünk. Egy gyékénylap segítségével szorosan feltekerjük és megforgatjuk a szezámmagban. Lehűtjük, majd vízbe mártott nagyon éles késsel, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Pácolt gyömbérrel, szójaszósszal és wasabival kínáljuk.