BLOG 

GASZTROVILÁG, ÉRDEKESSÉGEK, RIZSÉTELEK, 

BLOG, GASZTROVILÁG, ÉRDEKESSÉGEK, RIZSÉTELEK

Új és izgalmas tartalmakkal jelentkezünk mostantól hónapról hónapra. Itt a blogon górcső alá vesszük a különböző rizsfajtákat, megmutatjuk, hogyan érdemes elkészíteni őket. Feltérképezzük, hogy melyik rizsfajta milyen ételhez passzol a leginkább. Mit érdemes fogyasztanunk, ha diétázunk, vagy csak új ízekre vágyunk! Érdemes lesz követni minket! Jó főzőcskézést és olvasást!


Elsőként egy igazi klasszikus étellel kezdünk, amely sokunk kedvence! Ez a sajttal, sonkával töltött csirkemell rántva, melyet aranybarna panír borít kívülről, pankó morzsába forgatva pedig még ropogósabb lesz a végeredmény. Csirke cordon bleu-nek is hívhatnánk, ízben olyan, mint az eredeti, csak csirkemellfiléből készítettük. A sütésnél mindig kritikus pont, hogy szétesik-e a tekercsünk vagy szép a formája marad. Mi fogpiszkálóval is rögzítettük a tekercseket. Persze létezik más módszer is. Ha fóliát tekerünk szorosan a hús köré, a végét bekötjük, majd legalább fél órára a hűtőbe tesszük, megmarad a formánk, és nem nyílik szét a hús. Ezután panírozzuk csak be. Petrezselymes gombás jázmin rizzsel tálaltuk, melyhez 1 kilogrammos csomagolású Riceland jázmin rizst használtunk.

Sajttal sonkával töltött csirkemell rántva petrezselymes gombás jázmin rizzsel

Hozzávalók:

25-30 dkg Riceland jázmin rizs

50 dkg csirkemell

8-10 szelet sonka

15-20 dkg Gouda sajt

3 db Tojás

Liszt

Zsemlemorzsa

40 dkg csiperkegomba

1 csokor petrezselyem

Só, bors

Olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk fel, majd sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a csirkemellekre a sajtot és a sonkát. Tekerjük fel szorosan a megtöltött csirkemellfiléket. A feltekert csirkemelleket vagy tűzzük össze egy fogpiszkálóval, vagy tegyük egy fóliára, majd szorosan tekerjük rá. A két végét tekerjük meg, mintha szaloncukrot csomagolnánk, így megtartja majd a tekercs a formáját. Tegyük hűtőbe körülbelül fél órára. Egy serpenyőbe öntsünk bőven olajat, majd forrósítsuk fel. Tegyük ki egy-egy tálba a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát. A csirketekercseket panírozzuk be, majd mehetnek is a forró olajba. Minden oldalukat 5-6 percig süssük, míg aranybarna nem lesz. Közben a jázmin rizst főzzük meg a csomagoláson található leírás szerint. A gombát hámozzuk meg, vágjuk apróra - sózzuk, borsozzuk - majd kevés olívaolajon pirítsuk meg. Mehet hozzá az apróra vágott petrezselyem is. Ha elkészült keverjük össze a rizzsel.